Tavukçuluk Araştırma
Enstitüsünün Kanada’dan getirdiği bir saf tavuk ırkından melezleme yoluyla
üretilen bir tavuk türlerinden biridir. Atak tavuğu, yılda ortalama 270 – 290
arası yumurta vermektedir. Enstitünün 10 yıl süren ıslah çalışmaları sonucu
üretilen, Türkiye’nin ilk yerli yumurtacı tavuğu olma özelliğini taşımaktadır.
ATAK
GENEL ÖZELLİKLERİ |
||
Genel Tanımı
|
Sakin mizaçlı, kötü çevre şartlarına dayanıklı, yemi değerlendirme
yeteneği iyi, kahverengi tüylü, hibrit yumurta tavuğu genotipidir.
|
|
Geliştiren Kuruluş
|
Tavukçuluk Araştırma Enstitüsü.
|
|
|
|
Ticari Kahverengi Yumurtacı
|
|
Dişi
|
|
Baş Yapısı
|
Küçüktür.
|
|
İbik Yapısı
|
Balta ibiktir.
|
|
Gaga Yapısı
|
Kısa, küttür.
|
|
Burun Delikleri
|
Küçük ve gaga üzerindedir.
|
|
Göz
|
Yuvarlak,
kahverengidir.
|
|
Kulak ve Lopları
|
Küçük, kırmızıdır.
|
|
Sakal
|
Küçük, kırmızıdır.
|
|
Boyun Yapısı
|
Kısa, kalındır.
|
|
Kuyruk
|
Yatık, siyah- kahve teleklidir.
|
|
Kanatlar
|
Vücuda yapışık, kahve-siyah teleklidir.
|
|
Göğüs Yapısı
|
Dolgundur.
|
|
Ayak ve Tırnak Yapısı
|
Ayaklar normal kalınlıkta, küt ve sarı tırnaklıdır.
|
|
Tüylenme Şekli
|
Hızlı tüylenme gösterir.
|
|
Telek Rengi
|
Siyah-kahverengidir.
|
|
Deri Rengi
|
Sarıdır.
|
|
Yumurta Kabuk
Rengi |
Kahverengidir.
|
|
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder